Te doen in Nunspeet en nabij

In de directe omgeving van het park zijn tal van uitnodigende wandel- en fietspaden.

Op ongeveer 3,5 kilometer ligt het centrum van Nunspeet met veel winkels, supermarkten en horeca. Het NS station ligt midden in het centrum en is vanaf het park bereikbaar per bus. In Nunspeet zijn de winkels (ook supermarkten) op zondag gesloten. Op donderdag staat op het plein in het centrum  een uitgebreide en vooral gezellige warenmarkt die een aantrekkende werking heeft op de hele omgeving.

Verder noemen we graag het Noord Veluws Museum met wisselende tentoonstellingen, de uitgebreide VVV (hier is ontzettend veel informatie voor alle leeftijden en interesses te verkrijgen over Nunspeet en de Veluwe), de Kijktuinen van Nunspeet voor het opdoen van inspiratie en het Bezoekerscentrum Nunspeet, een educatief centrum, vooral voor kinderen. Verbonden met het bezoekerscentrum is het Outdoorcentrum Nunspeet. Hier kunt u terecht voor het huren van fietsen/mountainbikes met GPS tot georganiseerd outdoor team activiteiten als 4weel drives over de Veluwe. Ook heeft Nunspeet een subtropisch zwembad De Brake met bowlingbanen. Buiten het zomerseizoen heeft het moderne cultureel centrum Veluvine een afwisselend theater programma(met optredens van onbekende en bekende namen) en film programma.

Toeristische treintje in Nunspeet een aanrader voor kinderen
Van begin mei tot eind september op dinsdag, donderdag en zaterdag rijdt een elektrische trein door Nunspeet. Deze brengt u naarverschillende attracties. Het startpunt is het transferium nabij het bezoekerscentrum. Vanaf 10.00 uur kun je daar zonder te betalen instappen. Om 15.00 uur start de laatste volledige ronde.

 

Vanaf Nunspeet is het 9 kilometer naar het vestingstadje Elburg, zomers en winters gezellig met vele terrasjes, museum en voor het maken van een stadswandeling.

Staverden, het kleinste stadje van Nederland, ligt op 15 kilometer afstand en is een leuk uitje voor wie houdt van Engels tuinen en high tea.

Epe, Elspeet en Vierhouten zijn natuurlijk bekende Veluwse dorpen die toeristen altijd wat te bieden hebben. Allemaal op fietsafstand.

Attracties als het Dolfinarium en Walibi liggen op 20 minuten rijden. En op een kwartiertje afstand kunt u een dagje sauna doen in de Zwaluwhoeve.

Een bezoek aan Giethoorn bevelen wij, ook namens eerdere gasten, van harte aan, ongeveer drie kwartier rijden. In een kwartier bent u in Zwolle of Harderwijk, in drie kwartier in Utrecht en Amsterdam is een uur autorijden. Ook kunt u deze steden heel gemakkelijk met de trein bezoeken, in Nunspeet kunt u de auto gratis kwijt op het station.